Gratis speeltje vanaf 50 EUR I Gratis verzending vanaf 75 EUR!


"BECO eetbakjes bevatten geen melamine of formaldehyde."

UPDATE 21 februari 2021.

Op datum van 21 februari 2021 hebben we nog steeds geen officiële verklaring ontvangen van de producent BecoPet, maar wel een gedetailleerde mededeling van onze leverancier, als volgt:

1. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om melamine kunststof serviesgoed waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt, niet (meer) te gebruiken. Bij gebruik bestaat een kans dat er te veel formaldehyde in het voedsel of drinken terecht komt. 

 

Antwoord van de leverancier: 

In de Ditsrict70 bowls wordt geen melamine gebruikt. Daardoor komt de giftige stof formaldehyde NIET vrij. Daarnaast heeft onze leverancier meerdere onafhankelijke testen laten doen waarbij het bakje zelf boven de 100 graden wordt verwarmd en hierbij komt GEEN formaldehyde vrij. 

 

2. De NVWA laat importeurs en aanbieders van deze producten weten dat zij de producten direct uit de handel moeten halen. De autoriteit treedt handhavend op als de producten in Nederland worden aangeboden. Daarnaast adviseert het Voedingscentrum om ook servies dat voor 100% van de kunststof melamine is gemaakt, niet te gebruiken voor heet eten en drinken voor kinderen tussen 0 en 3 jaar.

 

Antwoord van de leverancier:

District70 valt hier dus niet onder en ze zijn ook niet van 100% kunstof melamine

 

3. Op basis van signalen uit de EU heeft de NVWA een eigen verkennend onderzoek gedaan naar melamine kunststof serviesgoed met bamboevezels. Het ging hierbij om hard, slijtvast, kunststof serviesgoed dat kan worden hergebruikt. Er zijn bekers, kommen en mokken bemonsterd en onderzocht. Daarbij bleken bij een aantal artikelen behoorlijke overschrijdingen van de zogenoemde migratielimiet voor formaldehyde.

 

Antwoord van de leverancier:

Bij District70 bowls komt uberhaupt geen formaldehyde vrij en blijft dus altijd onder deze norm.

 

4. BuRO wijst er bovendien op dat bamboe- en maisvezels als toevoeging aan kunststof serviesgoed niet is beoordeeld door de EU-voedselveiligheidsautoriteit

 

Antwoord van de leverancier:

Bij District 70 wordt bamboo wordt niet gebruikt als toevoeging aan een melamine kunstof product. De bakjes zijn gemaakt van bamboo en bevatten geen melamine.

 

5. De NVWA adviseert om melamine kunststof serviesgoed waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt niet meer te gebruiken, omdat in vele gevallen het bamboe materiaal gemixt is met melamine. Op het moment dat dit gemixte materiaal in aanraking komt met hete vloeistoffen > 100 graden bestaat er de kans dat giftige stoffen vrij komen zoals formaldehyde. 

 

Antwoord van de leverancier:

In onze District 70 BAMBOO voerbakken zit geen melamine verwerkt en zijn recent nog getest op formaldehyde. De voerbakken voldoen aan de huidige richtlijnen voor Europese wetgeving en is veilig bij gebruik voor dieren.