Gratis speeltje vanaf 50 EUR I Gratis verzending vanaf 75 EUR!

De Kruiden Lounge

Enkel het beste is goed genoeg voor uw kat en daarom bieden we met ons eigen merk ‘NipNaps’ de meest kwalitatieve kruiden die vandaag beschikbaar zijn. Onze NipNaps kruiden worden gedeeltelijk verwerkt in een aantal van onze speeltjes zoals trappelkussentjes, maar je kan ze ook vinden in een kleine dosis luchtdichte potjes. 

We gebruiken glazen potjes zodat de geur bewaard blijft en de kruiden zich niet op termijn gaan mengen met de geur van de plastic verpakking zoals dat in de meeste gevallen wordt aangeboden. Bovendien zijn de potjes makkelijk afsluitbaar.

NipNaps probeert de kruiden 99,9% zuiver te houden opdat uw kat er op een veilige en vooral gezonde manier van kan genieten. NipNaps kattenkruiden bevatten geen chemicaliën of sprays en alleen gedroogde kippenmest wordt in het seizoen gebruikt om de biologische activiteit in de bodem te verhogen.

Waarom kruiden aan mijn kat geven?

Kruiden zijn een geweldige traktatie die gebruikt kan worden bij een training, of om je kat aan te moedigen een krabpaal te gebruiken of in haar eigen nestje te slapen. Het is ook een goede manier om je kat tot beweging te stimuleren, het kan zelfs helpen je kat te laten ontspannen. Wat de reden ook is, het is voor de kat een meerwaarde.

Hoelang kan ik NipNaps kruiden bewaren?

Dankzij de luchtdichte glazen potjes blijven de NipNaps kruiden veel langer geuren. Als de potjes op een koele plaats worden opgeslagen (ja, zelf in de ijskast), kunnen NipNaps kruiden zelfs langer dan 12 maanden bewaard blijven.

Speeltjes die kruiden bevatten, kan je best droog (!) bewaren in een zakje of brooddoosje. Voeg een schepje van onze NipNaps kruiden toe aan het zakje,  zo blijft de geur van het speeltje nog langer vers ruiken.

Wat is Catnip?

Catnip is een overgebleven kruid uit de mintfamilie. Het is ontstaan in Noord-Afrika en het Middelandse-Zeegebied, maar het groeit nu over het algemeen in heel Europa en Noord-Amerika. Bijnamen van de plant, kattenkruid of kattenmint, zijn ongetwijfeld geïnspireerd op het feit dat katten nogal van deze planten houden.

Het kattenkruid werd geoogst tijdens de piek van het seizoen en zorgvuldig vers verwerkt om een goede droging voor een ultieme potentie te garanderen.

Wat is valeriaan?

Wat is valeriaan en is het veilig voor mijn kat? Terwijl de menselijke reactie er één is van sedatie en ontspanning, komen katten door de geur van valeriaan tot rust. Voor de mens, heeft valeriaan een ongebruikelijke geur die lijkt op bezwete sokken. Katten zijn al eeuwen van nature aangetrokken tot de valeriaan. In klinische studies werd bewezen dat katten die 10 mg/kg van een valeriaanextract verteerd hadden een significante daling van onrust, angst en agressief gedrag te noteren was. Valeriaan als een geurstimulatie wordt aanbevolen door de Feline Advisory Bureau.

Wat is matatabi?

De Matatabi boom is familie van de Kiwiboom en groeit in Azië, vooral in China en Japan. Op katten hebben het Silvervinekruid een zeer bijzondere uitwerking. Er zit een stof in die katten lekker vinden, die ze helpt ontspannen. Matatabi bevat Actinicine en matatabi lacton. Dit zijn alkaloïden die de zenuwprikkeling in de hersenen beïnvloeden. Vaak merken we dat katten die van zichzelf ontspannen zijn, minder interesse in het kruid hebben dan katten die onder spanning staan. Veel katten gaan rollen en wrijven wanneer ze in contact komen met het kruid. Na het spelen is de kat rustiger, de pupil verkleint en er wordt vaak gewassen en geslapen.

Wat is tijgermix?

De NipNaps ‘Tijgermix’ is een zeer fijn gemalen blend van matatabi takjes, gemalen en ruw gesneden catnip en gedroogde valeriaanwortel. Alles samen in de juiste dosering opdat elke huistijger hier zijn gading in kan vinden.