Gratis speeltje vanaf 50 EUR I Gratis verzending vanaf 75 EUR!

de drink bowls

Na het spelen hoort een flinke slok water om opnieuw op kattenkracht te komen. Met deze Tabby Tijger keramische drink bowls doet je huistijgertje dat in de grootste stijl. Elke bowl is vervaardigd uit keramiek afgewerkt met een matte glazuur en voorzien van een stijlvol bamboe houder wat het geheel een mooie Scandinavische look geeft.

Water is echter net zo belangrijk voor het voortbestaan van een kat als voor dat van mensen. 60-70% van hun lichaamsgewicht is water. Als de huidige drinkbak van uw kat diep en smal is, kan deze haar snorharen raken, wat ongemakkelijk is. De Tabby Tijger drink bowl heeft een bredere oppervlakte zodat er meer ruimte is om te drinken.

Hoeveel moet je kat drinken per dag?

De hoeveelheid water die uw kat nodig heeft om te drinken, is afhankelijk van haar grootte, activiteitsniveau, gezondheid en dieet. Als je moeite hebt om je kat water te laten drinken, zijn er een paar manieren om haar aan te moedigen.

Plaats drink bowls OVERAL!

Locatie is essentieel. Zet een paar waterbakjes zoals de Tabby Tijger drink bowls verspreid in je woning. Waterbakjes plaats je niet in de buurt van haar kattenbak. Dit kan haar een ongemakkelijk gevoel geven en ervoor zorgen dat ze stopt met eten, drinken en het gebruiken van haar kattenbak. Ze vindt het ook niet leuk om haar voer- en waterbakje vlak bij elkaar te hebben.

Zorg dat er elke dag evenveel water in de bowl staat.

Blijf consistent met het handhaven van het waterpeil. Laat het niet dalen tot de laatste paar druppels en vul het ook niet de ene dag tot de rand en dan de andere dag maar tot de helft. Blijf consistent. Sommige katten beginnen pootjes te dompelen omdat ze niet zeker weten waar de bovenkant van het water zich op een bepaalde dag bevindt. Katten houden van consistentie in hun dagelijkse routine.

Vers water, elke dag!

Vul de bowl dagelijks met vers water. Katten zijn erg gevoelig voor smaak en als het water te lang staat, zal het muf gaan smaken. Voedsel- en vuildeeltjes kunnen zich in het water ophopen, wat de smaak kan beïnvloeden en ook de mogelijkheid biedt om bacteriën op te bouwen. Als je kat zijn poot in het water dompelt, draagt ze ook bij aan de opbouw van bacteriën, omdat die poot vuil, stof en vuil kan bevatten doordat hij in de kattenbak heeft gezeten of net uit de tuin komt.

Reinig elke dag de drink bowl.

Het is prima dat je elke dag vers water toevoegt, maar reinig ook elke dag de bowl zelf. Haar, vuil, speeksel en voedsel kunnen aan de zijkanten blijven plakken. Was de bowl met een druppeltje afwasmiddel en spoel vervolgens alle sporen van zeep grondig uit voordat je deze opnieuw met vers water vult. Sporen van afwasmiddel kunnen de tong van de kat verbranden en geven het water ook een onaangename smaak. Dus let op!