Gratis speeltje vanaf 50 EUR I Gratis verzending vanaf 75 EUR!

Tabby Tijger en Cat Coach Julie

Samen met dierenarts en Cat Coach Julie Houtmeyers bieden we praktische en betrouwbare informatie voor kattenbezitters van alle niveaus. Speciaal voor Tabby Tijger geeft Julie inzicht aan de hand van een aantal leuke filmpjes die je gratis kan bekijken.

WORD KAT-WIJS MET DEZE ZES TIPS

Spelen is een van de meest essentiele activiteiten voor de kat.

 

Welkom bij onze pagina waar we het belang van spelen met je kat bespreken. Spelen is inderdaad een van de meest belangrijkste activiteiten voor katten, niet alleen omdat het hen helpt om te bewegen en hun jachtinstinct te bevredigen, maar ook omdat het een belangrijke rol speelt in het versterken van de band tussen jou en je kat.

Door met je kat te spelen, kun je hem of haar stimuleren om fysiek actief te zijn, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn. Het kan ook helpen bij het voorkomen van verveling en gedragsproblemen, zoals agressie of vernielzucht.

Op deze pagina zullen we verschillende manieren bespreken waarom je moet spelen, hoe je moet spelen en bijvoorbeeld ook hoelang je moet spelen met je kat. 

Dus, als je op zoek bent naar manieren om de band tussen jou en je kat te versterken en tegelijkertijd je kat te helpen actief en gezond te blijven, bekijk gerust onze Tabby Tijger filmpjes en ontdek de vele voordelen van spelen met je kat.

 

Video afspelen

TIP 1 - Waarom spelen met je kat?

Spelen met je is belangrijk omdat je kat een jager is!
Ze is zo opgebouwd dat ze gemaakt is om te klimmen, te springen, te achtervolgen, te zoeken en te vangen.

Kattencoach Julie legt in iets meer dan 1 minuut uit waarom het zo belangrijk is.

Video afspelen

TIP 2 - Hoe spelen met je kat

Dat spelen belangrijk is weet je ondertussen al. De volgende stap is hoe je nu het beste speelt met je kat. Vaak horen we dat de kat geen zin heeft of dat de interesse na enkele minuten verdwenen is.

Kattencoach Julie legt in iets meer dan 2 minuten uit hoe dat je moet spelen.

Video afspelen

TIP 3 - Hoelang en wanneer spelen?

Gemiddeld mag je 2 tot 3 keer per dag spelen met je kat. Geen nood, dat hoeft niet altijd even lang te zijn. Dat kan enkele minuutjes zijn tot een tiental minuten. Maar wat als je kat geen zin heeft, of jij geen zin hebt?

Kattencoach Julie legt in net geen 2 minuten uit hoe je dit best aanpakt.

Video afspelen

TIP 4 - Welk speeltje past het best?

Katten houden van kleine dingetjes die weglopen en bewegen om ze te achtervolgen en te vangen. Een ideale manier om speeltjes in beweging te brengen is de Tabby Tijger kattenhengel.

Kattencoach Julie toont je in iets meer dan 2 minuten een aantal leuke speeltjes.

Video afspelen

TIP 5 - Na het spelen alles opbergen!

Berg na het spelen altijd de hengel op. Zo ga je vermijden dat de kat op de hengel of de speeltjes gaat bijten en zo misschien wel kleine deeltje kan inslikken. Dat willen we natuurlijk vermijden!

Kattencoach Julie legt in iets minder dan 1 minuut uit waarom je dat best doet.

Video afspelen

TIP 6 - Na het spelen, altijd belonen!

Na een speelsessie volgt ook best ene beloning. Dat kan zijn met een beloningsspeeltje of een lekker gezond Tabbies snackje. Zo zorg je ervoor dat de kat niet gefrustreerd achterblijft wanneer je plots stopt met spelen.

Kattencoach Julie legt in iets meer dan 1 minuut wat de mogelijkheden zijn.

Ben je op zoek naar 1 op 1 coaching waarin je al je vragen over je kat kan stellen?

Wil je het gedrag van jouw kat beter begrijpen? Of ben je op zoek naar hulp om bepaalde problemen op te lossen?

Wil jij dat je kat gelukkig is en dat jullie op een zo leuk mogelijke manier kunnen samenleven? Wil je ongewenst gedrag van je kat aanpakken of voorkomen? ​ Dan help ik je graag via een one on one coaching, waarin we samen de situatie bekijken. Met heel veel plezier beantwoord ik al jouw vragen en leer ik jou je kat beter te begrijpen. ​
Julie Houtmeyers
Dierenarts & gediplomeerd Cat Coach